Seksistisch, rolbevestigend en minderwaardig. Dat waren de “meningen” van de buitenwacht, waaronder feministen. Liberty Media, de nieuwe Amerikaanse eigenaar van de Formule 1 zwichtte en maakte de dames ‘overbodig’…

Gek genoeg had niemand de dames in kwestie zelf iets gevraagd?

Die lieten via Twitter flink van zich horen. Een veelgehoord tegenargument was het het ‘vrij ironisch’ was, dat andere vrouwen maar even gingen vertellen wat zij wel of niet mochten doen? Liberty Media is Amerikaans, waar in elke pauze van een basketbal- of American Football wedstrijd een hele blik cheerleaders wordt opengetrokken. Maar de Amerikanen zeiden niets en besloten eenzijdig om veranderingen aan te brengen in de sport.

Onder het motto dat ze niets toevoegen in het huidige tijdperk, zien we de meiden niet meer terug in de Formule 1, maar toen kwam het nieuws dat de grid girls worden vervangen door grid kids?! Kinderen, inderdaad.

Komend jaar zullen voorafgaande aan elke Grand Prix kinderen van lokale autosportverenigingen gekozen of uitgeloot worden om voorafgaande aan de race een van de F1-coureurs te vergezellen op de grid. Gelijk aan wat we ook zien voorafgaande aan de grote voetbalwedstrijden.

Maar wat voor meerwaarde hebben die gridkids dan in de F1, als de dames dat niet hadden?!

Jean Alesi zei in gesprek met het Duitse Speedweek dat hij ook met de kinderen problemen verwacht. “Ik ben benieuwd hoe de selectieprocedure gaat werken. Ik zie de ruzies tussen families alweer ontstaan, omdat elk kind natuurlijk bij de grootste ster wil staan.”

Het lijkt erop dat Liberty Media vooral veranderd om het veranderen, en dat is geen goed nieuws voor onze sport en hobby…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!