Rijsbergen – Sinds enkele weken heeft GPworld, de webshop partner van F1pits.net een Belgisch rekeningnummer wat het voor de Belgische klanten makkelijker, sneller en vertrouwelijker moet maken om een bestelling bij GPworld af te ronden. Eigenaar Danny de Heer: “Ik zag via onze website een hoop bestellingen uit België binnen komen maar bij het punt van betalen via IBAN en Bic code haakten veel klanten af. De eerste weken met het Belgische bankrekeningnummer heeft hier verandering ingebracht”.

GPworld, gevestigd in Rijsbergen vlakbij de Belgische grens heeft naast de fysieke winkel ook een internetshop. Ondanks dat er in België wel een Formule 1 race plaats vind is het aanbod van racing merchandise artikelen in België niet zo groot en wat er te vinden is bevind zich over het algemeen op een hoger prijsniveau als in Nederland. In Nederland is er meer concurrentie en meer aanbod van leveranciers waardoor de prijzen lager zijn. Volgens GPworld is ongeveer 40% van de klantenkring woonachtig in België.

Bij het opsturen van pakketten naar België wordt één tarief gehanteerd, slechts 8,- euro. Een toelichting van de Heer: “We hebben gekozen voor één standaard tarief ongeacht hoe groot het pakket is. Het gebeurt daardoor regelmatig dat wij zelf via de post euro 18,- moeten betalen maar slechts euro 8,00 doorberekenen aan de klant. Het voordeel is via internet dat over het algemeen genomen er meerdere artikelen samen worden besteld, zo betaald de klant maar éénmalig verzendkosten”.

De tegenwoordige trend is dat er de laatste jaren een verplaatsing is geweest van bezoekers in de winkel naar bezoekers en bestellingen op de website. “We krijgen steeds meer bestellingen via internet en ondertussen blijft het aantal bezoekers in de winkel ongeveer gelijk. De klanten die binnen komen weten eigenlijk toch altijd al precies wat ze willen hebben doordat ze dit op de website hebben gezien maar het toch liever zelf ophalen of eerst willen bekijken in het echt. Ik kan stellen dat onze website voor ons ontzettend belangrijk is, niet alleen voor de directe bestellingen maar ook als informatiebron en etalage voor de spullen die we aanbieden”, aldus Danny de Heer.

De Formule 1 fan die van plan is om te gaan winkelen in Breda mag zeker deze winkel die op route ligt niet missen want de winkel is precies gevestigd aan de provinciale weg tussen afrit Meer/ Zundert en Breda.

GPworld is gevestigd aan de Sint Bavostraat 78 te Rijsbergen en iedere dag op gewone winkeltijden vanaf 9.30 uur geopend. Meer informatie op de website www.gpworld.nl

By peter