Voor GPPits.net is het [evenementen]seizoen 2014 alweer begonnen. Vandaag mochten we aanwezig zijn bij de launch van Acceleration 2014.

Acceleration 2014 is een evenement opgezet door voormalig motorcoureur Loek Bodelier en voormalig KNAF-voorzitter van de afdeling Karting Theo van Kempen. De twee Nederlanders die hun sporen in de gemotoriseerde sporten hebben verdiend, willen een uniek driedaags internationaal evenement aanbieden waar auto- en motorraces worden gecombineerd met een tweedaags muziekfestival. Voormalig minister van Financien, Jan Kees de Jager, is ambassadeur van het bedrijf.

De hoofdattractie van Acceleration 2014 vormt de FA1 klasse, welk is gebaseerd op de auto van de A1 GP klasse.

Dat houdt dus in 550 pk [50 meer dan in A1GP-trim] geleverd door een 3,4 Liter V8 Zytek motor. Men verzekert een serieuze competitie van FA1 wagens dat zal worden verreden op tien Europese circuits.

Het tekent de robuustheid van het ontwerp, dat hiervoor ook de basis vormde voor de AutoGP-competitie.

Naast de FA1 competitie worden races gereden in twee auto-klasses; MW-V6 Pick-up en de Legend SuperCup en twee motorklassen [ACC European Stock 600 en ACC European Stock 1000]. De races worden verreden in landenteams.

Acceleration 2014 is erkend door de FIA en toegevoegd aan de internationale racekalender. De evenementen worden gehouden op tien Europese circuits vanaf vrijdag 25 april op het circuit Autódromo do Algarve, Portimão, Portugal tot en met zondag 19 oktober op het circuit van Assen. Acceleration 2014 is een weekend-event voor de hele familie.

Trainingen en kwalificaties tijdens raceweekends zijn op de vrijdag en zaterdag. Races worden gehouden op de zaterdag en zondag. Op de vrijdagavond start het muziekfestival met bekende internationale artiesten uit de jaren ‘80 en ‘90 onder de titel “Celebrate the 80s & 90s with The Hoff”, gepresenteerd door David Hasselhoff.

Op zaterdag zijn er optredens van verschillende bekende DJ’s. Alle drie de dagen zijn een unieke mix van races, muziek, entertainment, eten en drinken. Allemaal op het circuit en als geheel de moeite waard voor de hele familie.

Op de lauch was “The Hoff” ook aanwezig. De ster van Knight Rider en Baywatch arriveerde in een MW-V6 Pick-up racer en gaf een showtje weg. Aan de videobeelden wordt hard gewerkt door uw scribent!

Wij van GPPits.net wensen de organisatoren Bodelier en Van Kempen succes met hun concept!