Op 30 en 31 augustus en 1 september staat Circuit Park Zandvoort in het teken van de Historic Grand Prix Zandvoort. Het evenement belooft het succes van de eerste editie, vorig jaar, te overtreffen met meer raceklassen, grotere startvelden, bijzondere demo’s en veel prominenten. Het programma telt veel hoogtepunten. Zoals races met Formule 1, Grand Prix Cars van voor 1961 en exemplaren uit de periode 1961 tot 1965 en andere monoposto’s zoals de Formule Junior.

Tel daarbij een vol veld ‘Le Mans’ bolides, historische Toerwagens en Youngtimers en je snapt dat het een drukke dag was vol actie! Genoeg reden dus voor kippenvel, deze prachtige auto’s en bulderende achtcilinders. Onder meer voormalig Le Mans-winnaar Jürgen Barth stond aan de start, als teamgenoot van Roman Caresani met zijn Porsche 904/6.

Porsche was prominent aanwezig, vanwege de vijftigste verjaardag van haar boegbeeld, de 911. Veel exemplaren van de tijdloze sportwagen, waaronder de nodige unieke, werden tentoongesteld. Porsche nam bovendien ook de Porsche 917 mee, waarmee onder meer Gijs van Lennep de 24 uren van Le Mans heeft gewonnen. Van Lennep, die de Franse klassieker twee keer op zijn naam schreef met Porsche, was trouwens ook van de partij.

Een jeugdsentiment overviel ondergetekende, toen auto’s zoals de Ford Escort en Simca Rallye II tot aan de BMW E30 M3 op de baan kwamen. De meeste van die deelnemers kwamen uit de Duitse Youngtimer Trophy, welk al jarenlang een enorm succes is met flinke startvelden.

Rond de klok van 1400 uur werden de namen van twee succesvolle Nederlandse autocoureurs toegevoegd aan het Nationaal Autosport Monument bij de hoofdingang van het circuit. Het ging om Caterham-Formule 1-coureur Giedo van der Garde en Sauber F1-testrijder Robin Frijns, die dit seizoen tevens een aantal races in de GP2-klasse rijdt.

Met hun in afgelopen jaren behaalde kampioenstitels, ondermeer in de Formule Renault 3.5, kwalificeerden zij zich voor vermelding op het monument.Een bijzondere eer om hierop te mogen staan, tussen zoveel beroemde namen., vond Robin Frijns. Giedo van der Garde keek daarbij naar de toekomst: Stel dat ik over twintig jaar of zo hier een keer met mijn kinderen kom, dan kan ik laten zien dat ik erop sta.

Op vrijdagmiddag werden de op Zandvoort omgekomen F1-coureurs Roger Williamson en Piers Courage op gepaste wijze herdacht. Een monument werd onthuld ter nagedachtenis aan de ‘gevallen’ twee coureurs.

Het door Jan Machiela ontworpen monument is een blok van graniet met daarop een sculptuur van de verongelukte coureurs uit roestvrij staal. Het monument werd op vrijdagmiddag onder grote belangstelling onthuld. Onder wie tweevoudig Indy 500-winnaar Arie Luyendijk en oud-Formule 1 coureur Jan Lammers.

Het monument bevindt zich aan de rechterzijde van de ingang van het circuit, nabij de tunnel richting de ingang van het paddock.

Op de zaterdag –een tip van medeforummer Jehoentelaar- keek uw scribent zijn ogen uit en werden zijn oren ‘gestreeld’ door de prachtig lage en vet luide sound van de motoren, waarbij de Cosworth DFV achtcilinder de boventoon voerde. Een filmpje volgt misschien nog…

En er werd flink getrapt!

Zelfs als het een gerestaureerd juweeltje betrof, zoals een Formule Junior Lotus 22 uit 1963. De auto is dus tien jaar ouder dan mij, maar coureur Manfredo Rossi di Montelera zei het puur als een raceauto en wat doe je met een raceauto? Di Montelera zou later ook plaatsnemen in de –te ver– doorgeëvolueerde wingcar van Lotus! De Lotus 80 uit 1979.

De winnaars van de races in de klasse Historic Monoposto Racing en de Youngtimer Trophy waren de eerste coureurs van het weekeinde die een exemplaar van het speciale, in een gelimiteerde oplage van slechts 50 stuks vervaardigde Chopard-horloge voor de Historic Grand Prix Zandvoort overhandigd kregen.

Namens GPPits.net wil ik dan ook de organisatie van dit fantastische evenement bedanken voor de uitnodiging! Ik hoop volgend jaar weer van de partij te zijn. Desnoods als betalende fan, want ik werd als het ware opnieuw gegrepen door de racevirus!

Op zondag 1 september is het de laatste dag van de Historische Grand Prix, dus als je nog geen plannen hebt….

By SDG