Het is voor iedere racefanaat een bittere, bittere pil, maar we kunnen er niet onderuit: het Formule 1-seizoen is ten einde. We zullen ons er allemaal bij neer moeten leggen dat we voorlopig geen motoren horen ronken, geen oliedampen kunnen ruiken en geen triomfantelijk vingertje van Sebastian Vettel zullen zien.

Wat we nog wel kunnen doen is terugkijken op het afgelopen seizoen. Een jaar dat gedomineerd werd door de mannen van Red Bull en dan met name door Vettel. De jonge Duitser reed vol overtuiging naar een tweede wereldtitel toe.

Maar maakt hem dat de Man van het Jaar? Hij had immers de beste wagen onder zijn Duitse bips hangen. Was het niet de nummer twee van het kampioenschap, Jenson Button, die de eeuwige eer veel meer verdiend? De Brit kon drie fraaie zeges op zijn palmares bijschrijven, waaronder een heroïsche in het regenfestival van Montreal.

Of denk jij dat de prestatie van Fernando Alonso toch echt vele malen beter was? De Spanjaard reed naar een nooit meer verwachte zege op Silverstone en was in zijn matige Ferrari een vaste gast op het podium. Volgens vele fans haalde de tweevoudig wereldkampioen veel meer uit zijn Ferrari dan dat er eigenlijk in zat.

Maar misschien vind jij wel dat Vettel, Button en Alonso helemaal niet zo goed waren en dat Lewis Hamilton, de meeste spraakmakende coureur dit jaar, eigenlijk de beste was. Of Nico Rosberg, Adrian Sutil, Paul di Resta, good old Michael Schumacher of heel iemand anders. Wij willen erg graag weten wie jij dit jaar de beste vond, dus stem mee op de Pits!