Naar nu blijkt is slechts één team voor de invoering van Halo. Dessallniettemin maakte de FIA gisteren bekend het cockpitbeschermingssysteem in te voeren.

Het besluit wordt wel gesteund door de GPDA, de vakbond van Formule 1-coureurs. Voorzitter Alexander Wurz tegenover Motorsport.com:
Wij steunen maatregelen om de veiligheid te vergroten altijd, al weten we dat de halo controversieel is vanwege zijn uiterlijk. Wat betreft de invoering van de extra hoofdbescherming: de coureurs respecteren het standpunt van de FIA over veiligheid en steunen de voortdurende zoektocht naar manier om het races minder gevaarlijk te maken.

De laatste decennia hebben we steeds hogere snelheden en rondetijden gezien en dat kan alleen maar vanwege de toegenomen veiligheid. Hoewel de halo esthetisch gezien wellicht niet de fraaiste oplossing is, zullen wij als coureurs zo hard mogelijk blijven rijden. Dat is immers de reden dat de Formule 1 zo populair is.

De FIA heeft laten weten de komende maanden nog aan het concept Halo te willen sleutelen om dit te verbeteren voor 2018. Verwacht wordt dat er binnenkort tests worden uitgevoerd.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.