Onweer hangt boven de Formule 1, zoveel is duidelijk. Er was maar ��n vonk die alles zou doen ontspringen, en dat was de Grand Prix van USA, twee weken geleden. Michelin werd op het matje geroepen door de FIA, evenals de zeven teams die Michelin-banden gebruiken. De onschuldigen werden ook gestraft, zeg maar. Daar zijn heel wat mensen niet tevreden mee, waaronder de Grand Prix Drivers Association, de organisatie van de coureurs. Zij willen eens een woordje praten met FIA-voorzitter Max Mosley over het toekomstig bestuur van de sport. David Coulthard bevestigde dat ze een vergadering hebben komende week met Max Mosley, ook nadat negentien coureurs een brief ondertekenden in verband met Indianapolis.

David Coulthard vertelde aan de Britse televisiezender ITV“We mogen geen details vertellen. Jammer genoeg krijgt het publiek daardoor maar een half verhaal. De waarheid is dat sommige coureurs enkele bedenkingen hebben bij bepaalde zaken en we hebben een vergadering gepland met de voorzitter van de FIA in Silverstone komende vrijdag. Achter gesloten deuren, wel te verstaan.”

Maar het gerucht gaat dat Max Mosley contact had opgenomen met de Schot. Coulthard is de woordvoeder van de GPDA en dus eerste aanspreekpunt voor de grote bazen. Coulthard rijdt voor Red Bull Racing, die voorzien worden van Michelin-banden, en vond het heel erg jammer dat er geen chicane was gekomen in Indianapolis. Daarvoor wordt de schuld op de FIA geschoven. Echter, volgens de website van Autosport-Atlas waren er binnen de GPDA enkele coureurs niet akkoord met de vergadering, en een coureur die niet bij naam wilt genoemd worden vond de vergadering en de uitspraken daaromtrend “bedreigend en niet toelaatbaar.” Van de FIA zelf is er (nog) geen reactie gekomen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter