Status GP heeft met Marlon Stöckinger zijn eerste coureur voor de GP2 vastgelegd. De Zwitserse Filipino is geen onbekende voor het team.

Al in 2012 racete Stöckinger voor Status, maar toen nog in de GP3, waar hij in zijn eerste race voor het Canadese team meteen een tweede plaats in Barcelona scoorde en in Monaco de sprintrace op zijn naam schreef. Hij werd dat seizoen 10e met 55pt.

Ik heb nog steeds goede herinneringen aan die tijd, vooral die overwinning in Monaco. De GP2 is een lastig kampioenschap en dit jaar doen er een paar grote namen mee om de titel. Als rookie lijkt het mij het beste om stap voor stap te werk te gaan, proberen in de punten te finishen. Ik hoop in de pre-season tests zoveel mogelijk op te pikken

De afgelopen twee jaar was Stöckinger actief als Lotus junior voor het Lotus Charouz team in de World Series by Renault. In 2013 kwam hij tot zes puntenfinishes en een 18e plaats in de eindstand. In 2014 ging het iets beter met een tweede plaats in Monza, een derde plaats op de Nürburgring en 73pt, wat hem een 9e plaats opleverde. Vergeleken met vorig jaar had hij in de GP2 gemakkelijk een middenmoter kunnen zijn, nu is het deelnemersveld echter een stuk sterker geworden.

Bron foto: Ed Ramos


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!