Heikki Kovalainen heeft zijn tweede seizoenszege op zak. De jonge Fin, die al door velen aanzien wordt als de opvolger van onder andere Mika H�kkinen en Kimi R�ikk�nen, kwam vanmiddag op de N�rnburgring na een uurtje racen als eerste over de streep, 1.832 seconden voor polesitter Giorgio Pantano.

Nico Rosberg behaalde de laatste podiumplaats, Rosberg’s teamgenoot Alexandre Pr�mat werd vierde, kort gevolgd door N�lson Piquet Junior. Neel Jani, testcoureur van Sauber-Petronas, wist de zesde plaats in te nemen voor Clivio Piccione. De Italiaan behaalde zijn eerste punten van het seizoen. Gianmaria Bruni wist het laatste puntje mee te nemen.

Kovalainen behoudt zo de eerste plaats in de tussenstand van het kampioenschap. Morgenvroeg wordt de tweede race gereden met als startopstelling de uitslagvan deze race, met de top acht in omgekeerde volgorde.

Klik hier voor de uitslag van de race.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!