Arme Alexander Rossi, de Amerikaan stapt noodgedwongen in bij het GP2-team van Racing Engineering om zo in beeld te blijven bij de bazen in de Formule 1.

Vorig jaar leek het erop dat Rossi zijn debuut zou gaan maken in de Formule 1, maar in België vonden Chilton en co. nog was centjes om Marussia zoet te houden. In Rusland leek er een politiek spel te worden gespeeld, maar officieel werd er gesproken over piëteit ten opzichte van puntenpakker Jules Bianchi en diens familie.

Rossi verwachtte zelf ook zijn Formule 1-debuut te gaan maken in Sochi, maar richtte zich vervolgens snel op een thuis-Grand Prix op het circuit van Austin. En toen bleek het geld op bij Marussia. Marussia vroeg en kreeg dispensatie, maar zou niet meer aan de start van een Grand Prix komen in 2014. Rossi werd opnieuw de kans ontnomen zich te bewijzen.

Maar de Amerikaan geeft het niet op. Rossi heeft al overwinningen in de GP2 op zijn naam staan en zal teamgenoot worden van Jordan King. Diezelfde King wiens rijke vader wordt gelinkt aan de redding van Manor Motorsport.

De 23-jarige Alexander ziet het komende seizoen duidelijk als een tussenstap op weg naar een mogelijk zitje in het team van Gene Haas.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!