Nico Rosberg heeft zich vanmiddag tot GP2-kampioen gekroond. De jonge Duitser won de voorlaatste race van het kampioenschap in de Sakhir-woestijn van Bahrein. Rosberg stelde met deze zege het kampioenschap veilig. Hij heeft nu negen punten voorsprong op de nummer twee, Renault-testcoureur Heikki Kovalainen. De Fin domineerde een heel seizoen, tot Rosberg sterk kwam opzetten in de laatste races en de leiding overnam in Spa-Francorchamps.

Tweede in de race werd Rosberg’s teamgenoot Alexandre Pr�mat. Kovalainen werd derde op net geen twintig seconden achterstand, gevolgd door Jos� Maria L�pez, Giorgio Pantano en Nicolas Lapierre. Morgen wordt er in Bahrein de tweede race verreden, die tevens laatste race van het kampioenschap is. De volledige uitslag is hier te vinden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter