Prema Powerteam werkt er nu al aan om de constructeurstitel in de GP2 2017 te verdedigen.

De Italianen hebben Ferrari Academy leden en GP3-graduates Charles Leclerc en Antonio Fuoco vastgelegd.


© automobilsport.com

GP3-kampioen Leclerc werd een tijdlang genoemd bij F1 team Haas, zeker nadat hij een vrijdagtest kreeg aangeboden, maar de renstal koos voor de ervaring van Kevin Magnussen. Het siert Leclerc wel, dat hij de genoemde vrijdagtest liet schieten, om zich op zijn GP3-titel te concentreren, al liep het weekend erg vreemd af.

Ondanks zijn titel bleven hij en zijn naaste uitdager Alex Albon puntloos. Toch is dit een mooi bekroning voor de Monegask, die komend testweekend al met Prema onderweg is om zich voor te bereiden op de nieuwe uitdaging.

Ook Antonio Fuoco kende een raar slot aan een succesvolle GP3 campagne. In de eerste race hield zijn Trident er mee op, in de tweede race raakte hij in een kat en muis spel verzeild met Nyck de Vries, waarbij hij in het slot botweg een chicance afsneed om De Vries voorbij te komen.

Het levert het unieke gegeven op dat niemand van de top3 in de eindstand in het laatste weekend punten scoorde, maar dat is geen belemmeringen voor de mooie transfer. Ik heb al eerder met Prema geraced in Formule Renault en F3 en ik ben bekend, met de goede prestaties die hun auto’s leveren, wat bevestigd wordt in de resultaten van dit jaar. (Pierre Gasly en Antonio Giovinazzi scoorden 1-2 in de eindstand)


© gp3series.com


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!