Het GP2 deelnemersveld is mede dankzij de wijzigingen in de Superlicentie regels een heel stuk sterker geworden dan andere jaren, maar toch vinden enkele coureurs die meer om diepe zakken dan om goede prestaties bekend staan opnieuw hun weg.

We zullen de lezer niet gaan vermoeien met nog meer kreten over hoe blij ze allemaal zijn en hoe blij het team met hun centen is. Maar het is netjes ze toch even langs te lopen. Allereerst Rene Binder. De neef van voormalig F1-rijder Hans Binder en zoon van een rijke houtbaron heeft na anderhalf jaar bij Lazarus GP en een seizoen voor Arden nu gekozen voor een stoeltje bij Trident naast Ferrari talent Raffaele Marciello. Alles beter dan Lazarus zullen we maar zeggen, waar in 2012 en 2013 slechts 11 punten werden gescoord. Bij Arden leek de Oostenrijker alleen in Bahrein wakker en scoorde daar de enige 3 punten van zijn seizoen.

Nu we toch met Arden bezig zijn, Andre Negraõ heeft zijn verblijf bij dat team verlengd. Vader Guto Negraõ blijft weliswaar teambaas van F3.5 team Draco Racing, maar maakte evengoed een sponsorbijdrage over om zijn zoon nog een seizoen GP2 te gunnen. De eerste helft vorig jaar ging niet van een leien dakje met 0 punten tot aan België, maar in de volgende drie raceweekends scoorde de Braziliaan iedere race, om puntloos te eindigen in Abu Dhabi. Toch goed voor 31 punten.

Ook Sergei Sirotkin is weer opgedoken. De jonge Rus probeerde de afgelopen seizoenen via Sauber de eerste Russische coureur te worden, maar zag zijn ambitie stranden toen Daniil Kvyat eerst een seizoen voor Toro Rosso reed en nu zelfs naar Red Bull is gepromoveerd. Door sponsorproblemen kwam aan zijn verblijf bij Sauber een eind en ook een verblijf bij Force India als testcoureur ging niet door. Het Duitse blad Auto Motor und Sport berichtte dat Sirotkin er de schuld van was dat de test van Force India niet doorging, omdat zijn sponsoren de beloofde miljoenen niet overmaakten (of dat aan de sancties tegen Rusland ligt werd er overigens niet bij vermeld).

Nu lijkt Sirotkin een zitje bij Rapax te hebben gekregen. Hopelijk gaat het beter dan in zijn twee seizoenen F3.5 bij ISR en Fortec, waar nogal eens werd getwijfeld aan zijn werkethos. Nota bene zijn eigen teambaas Igor Salaquarda vond het in 2013 veel te vroeg om Sirotkin al als testrijder te benoemen voor Sauber, om over zijn pogingen op de grid te komen in 2014 en 2015 maar te zwijgen

Tot slot iemand die we niet meteen als paydriver zullen wegzetten. Honda heeft na Takuya Izawa vorig jaar weer weer een protegé bij ART geplaatst. Japans kampioen F3 Nobu Matsushita zal naast Stoffel Vandoorne in actie komen voor het Franse team. Izawa is na één seizoen GP2 nu in de Japanse Super Formula terecht gekomen, waar ook voormalig GP2 kampioen Fabio Leimer en Narain Kartikeyan dit jaar rijden. Kartikeyan deed vorig jaar ook al in Japan mee, maar de enige impact van notie was deze in de kwalificatie van Autopolis, waar hij nogal hard met een afzetting in aanraking kwam


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!