Voor de titel lijkt het in de GP2 de laatste races maar om twee man te gaan: de Prema-rijders Antonio Giovinazzi en Pierre Gasly. De Fransman begon als leider in de stand, maar na een nachtmerrie van een main race staat “Gio” weer bovenaan met maximale punten, terwijl Gasly met lege handen staat.

Al in de trainingen en kwali vlogen de twee Prema-rijders elkaar in de haren, al hielden ze het netter dan de Mercedesrijders de afgelopen maanden. Gasly was Gio zowel in de trainingen als in de kwali te snel af. Met 1:42.181 zette de Fransman de poletijd en bleef de Italiaan met 0.082sec n voor, Rafa Marciello en Sergei Sirotkin vormden de tweede startrij. De MP auto’s van Oliver Rowland en Daniel de Jong kwamen uit op de 12e en 17e startplek. Voor Jimmy Eriksson is het seizoen overigens voorbij. De Zweed liet zijn contract met Arden voor de race ontbinden. Als reden gaf hij op “teleurgesteld te zijn in het verloop van zijn campagne”, wat kan betekenen dat óf het geld op was of de auto niet goed genoeg. Johnny Ceccotto Jr. nam zijn plaats in.

Als een raket…

De start moest even worden uitgesteld omdat de Russian TIME auto van Artem Markelov besloot het seizoen van zijn baasje als een nachtkaars uit te laten gaan; hij viel stil in de opwarmronde. Bij de start is het gewoonlijk Gio die het slechtst weg is, maar dit keer liep het anders en was Gasly degene die zowat stil stond bij de start. Hij viel van één terug naar zes en zag Gio, de twee Racing Engineering auto’s, Marciello en Sirotkin langs stuiven. Marciello leek na de eerste bocht de beste papieren te hebben, maar hij ging wijd en moest Gio toch weer langslaten. Ook Sirotkin haalde Marciello in en schoof op naar twee. Gio wist vervolgens in de openingsfase langzaam weg te lopen van de Rus, beiden hadden echter de zelfde bandenstrategie. Sirotkin wisselde als eerste, terwijl Prema Gio nog drie rondjes door liet rijden. De ART-rijder nam daardoor met een paar snelle ronden na zijn stop het initiatief en passeerde de Italiaan voor hij de pits weer uit was. Intussen was het met Gasly he-le-maal fout aan het gaan.

… of als een baksteen

De Fransman was in de melee van de eerste ronde naar zes gezakt en probeerde dat met een heel vroege pitstop goed te maken. In de volgende acht ronden zakte hij zelfs terug naar negen en zelfs elf toen ook de coureurs die op harde banden gestart waren zich aan hem voorbij probeerden te worstelen. Het was Luca Ghiotto die lang de leiding in de race voor zijn rekening nam, tot hij softs ging halen en precies voor Gasly’s neus de pits uitkwam. Ook Gustav Malja en Mitch Evans maakten een plaats goed op de Fransman met verse banden.

Iets verder voor hen uit waren er in het slot nog twee hele leuke duels uit te vechten. Norman Nato leek redelijk zeker voor het podium nadat Marciello in de pits werd opgehouden, maar achter hen gingen Alex Lynn en Rowland er nog eens voor zitten. De DAMS rijder plaatste een geslaagde inhaalmanoeuivre, maar de MP rijder knokte terug en wist buitenom weer langs Lynn te komen, met zo weinig tussenruimte dat commentatoren Alex Jacques en Davide Valsecchi er helemaal zenuwachtig van werden. Ook Marciello en Jordan profiteerden nog van het gekrakeel en wisten met veel moeite Rowland ook in te halen, die zich ondanks zijn slechte banden woest bleef verdedigen.

Sirotkin had intussen 2.1 sec voorsprong op Gio, die redelijk constant tempo hield en meer leek te wachten op het eind van de race in plaats van te fanatiek proberen nu al te winnen. Toen zijn kans kwam pakte de Italiaan hem ook meteen, reed het gat binnen een paar ronden dicht en passeerde de Rus op twee ronden van het einde. Uiteindelijk liep Gio nog bijna 6 sec weg van Sirotkin, die de tweede plaats opstreek. Nato werd na een eenzame race derde. Na alle strijd om de vierde plaats was het Lynn die in de laatste ronden King voorbleef, Marciello kwam als zesde binnen. Rowland viel na een spin terug buiten de punten en kwam ongeveer tegelijk met Gasly over de streep: de Fransman bleef 11e, de Brit werd 12e. De Jong sloot de race anoniem af als zestiende. De Pole voor morgen gaat naar Evans, met Ghiotto naast zich op de eerste rij.

Stand Gp2 na 19 races
1 A. Giovinazzi – 189
2 P. Gasly – 178
3 R. Marciello – 146
4 S. Sirotkin – 135
5 J. King – 122
6 N. Nato – 122
7 O. Rowland – 106
8 A. Lynn – 105
9 L. Ghiotto – 96
10 M. Evans – 85

GP3: Albon winnaar na hachelijk moment met zijn teamgenoten

Ook in de GP3 was er vooraf één wisseling. Alessio Lorandi maakte de overstap van F3 naar GP3 en krijgt in Sepang en Abu Dhabi de kans zich te laten zien bij Jenzer Motorsport. Hij kwam in de kwali pas op veertien uit. Vooraan was Charles Leclerc de snelste en pakte pole voor Alex Albon en Nyck de Vries. Alleen Jack Aitken doorbrak de dominantie van ART door Nirei Fukuzumi van plaats vier af te houden. Steijn Schothorst startte als negende.

Bij de start was er een incident in bocht vier tussen de eerste drie ART’s. Albon was het snelste weg terwijl Leclerc bezoek kreeg van De Vries, zelfs even naar drie terugviel, maar weer terugsloeg. Alledrie de ART’s gingen hard bocht vier in waar De Vries Leclerc aantikte en spinde. Albon wist de leiding vast te houden, maar Leclerc viel terug achter Aitken en Arjun Maini. De Monegask had de Indiër na één ronde weer te pakken en ging op jacht naar Aitken, maar de Britse Koreaan bleef een stuk taaier. Hij zette Albon zelfs aardig onder druk voor de leiding, tot hij met verhoogde bandenslijtage moest afhaken.

Leclerc kon daardoor wel het gat naar Aitken dichtrijden, maar kwam er toch niet langs en moest nog uitkijken om Maini niet met de plaats 3 plaats te laten lopen. Albon pakte de overwinning met 6 sec op het kibbelende drietal. De Vries was na zijn spin naar achttien teruggevallen en weer opgeklommen naar plaats zeven, maar die punten kon hij op verzoek van de Groene Tafel weer inleveren; die gaven hem een tijdstraf voor de botsing met zijn teamgenoten, waardoor de Fries als 13e werd geklassificeerd. Schothorst had een prima race en eindigde nipt voor Jake Dennis als vijfde. Pole voor de sprintrace gaat naar Antonio Fuoco, die na een anonieme race mag hopen op verbetering. Naast hem staat ART talent en Honda protegé Fukuzumi die wel een opsteker kan gebruiken.

Stand GP3 na 15 races
1 C. Leclerc – 196
2 A. Albon – 172
3 A. Fuoco – 157
4 J. Aitken – 107
5 N. De Vries – 104
6 J. Dennis – 104
7 M. Parry – 74
8 J. Hughes – 69
9 N. Fukuzumi – 59
10 R. Boschung – 48


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!