Nobu Matsushita herstelt zich voorbeeldig van zijn slechte start in het raceweekend van Hongarije. De Japanner vertrok gisteren nog uit de achterhoede, maar haalde punten en reverse grid pole op, die hij vandaag met een overwinning bekroonde, voor zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne.


©gpseries.com

Beide ART’s hadden een geweldige start van 1 en 4en lagen na twee bochten eerste en tweede: Matsushita leek twee ronden flink onder druk te staan van Vandoorne, maar de man uit Hasselt kreeg bandenproblemen in de vuile lucht kort achter Matsushita’s auto, waar door hij een paar keer liet lopen om vervolgens in ‘clear air’ weer heel snelle tijden te rijden. Hij klaagde daarna snel over graining (overmatige slijtage) en moest zijn Japanse teamgenoot definitief laten lopen.

Achter de ART’s leek Rafa Marciello het beste van het spel te hebben door in de eerste bochten de derde plaats te pakken, maar ook hij kreeg met graining te maken en moest Sergei Sirotkin en Rio Haryanto langs laten. Achterin het veld gaf Sergio Canamasas de eerste ronden sjeu door als een raket van 25 naar 10 op te schuiven. Ze controleren dezer dagen in Frankrijk veel wielrenners op doping (zowel organische als mechanische), maar ik vraag me af of ze niet zo’n testje op mechanische doping bij Canamasas’ auto kunnen uitvoeren.

Heel erg lang duurde het goede tempo van de Spanjaard niet, hij ging na 7 ronden klagen over twee versleten banden en in de 14e ronde waren drie van zijn vier banden al op, met nóg 14 ronden te gaan. Wat niet wil zeggen dat hij rustig naar de finish reed; hij blokte nog waar het kon, liet zo min mogelijk ruimte en tikte zelfs Nathanael Berthon twee keer aan. Haalde niet veel uit, het verdict is een 16e plaats buiten de punten.

Een andere coureur die nog wel eens voor oproer zorgt is Norman Nato, maar dit keer was er niet veel op hem aan te merken. Van elf gestart klom de Fransman gestaag door het veld met een paar riskante, maar succesvolle inhaalmanoeuvres op o.a. Robert Visoiú en Alex Lynn. Hij ging wat voorzichtiger met zijn banden op en het liet hem uiteindelijk op zes uitkomen.

Vooraan was Matsushita niet meer in te halen voor Vandoorne, die het nog lastig kreeg met een oprukkende Sirotkin. en zich dan daar maar op concentreerde. De Rus had in de voorlaatste ronde één kans over op het rechte stuk, maar zijn DRS flap ging niet open (geen idee of hij zelf niet op de knop had gedrukt of dat het ding niet meer werkte). Daardoor stonden er na twee DAMS coureurs gisteren twee ART coureurs vandaag op het podium, met wéér een Rapax -coureur op drie. Racing Engineering zal er jaloers op zijn geworden, want zowel Jordan King (12e) als Alexander Rossi (20e) hadden veel bandenproblemen, Rossi moest zelfs een keer extra binnenkomen.

Voor MP Motorsport was het geen memorabele race. Nicolas Latifi startte wel goed en reed een tijdje als 11e rond, maar hoger dan dat kwam de Canadees niet. Hij eindigde als 14e. Daniel de Jong bleef staan op de grid en reed na één ronde al 1m20sec achter de ART’s. Uiteindelijk parkeerde hij de auto in bocht 3 naast de baan. Hij was daarmee de enige uitvaller vandaag.

Stand na zes raceweekends

1 	Stoffel Vandoorne 	194
2 	Rio Haryanto 		109
3 	Alexander Rossi 	105
4 	Sergey Sirotkin 	103
5 	Alex Lynn 		85
6 	Pierre Gasly 		61
7 	Raffaele Marciello 	58
8 	Nobuharu Matsushita     48
9 	Mitch Evans 		35
10 	Jordan King 		26

Volgende raceweekend is eind augustus tijdens de GP van België, de thuiswedstrijd voor Vandoorne en in mindere mate ook MP Motorsport


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!