Campos Racing heeft Rio Haryanto aangetrokken als tweede rijder in het komende GP2 seizoen. De Indonesiër komt over van het ter ziele gegane Caterham Racing, dat dit jaar als Status GP zal starten.

Het Spaanse team heeft daarmee zijn lineup compleet. Arthur Pic, vorig jaar reeds actief voor Campos, is namelijk aangebleven. Het zal voor Haryanto het derde opeenvolgende GP2 seizoen worden. Campos maakt op mij de indruk een sterk team te zijn dat gefocust is op succes. Adrian Campos is bovendien een goede motivator

De teambaas zelf gaf toe blij te zijn dat Haryanto voor Campos koos Ik ben blij zo’n ervaren rijder bij ons te mogen verwelkomen. We gaan hem onze volledige ondersteuning bieden om tot resultaten te komen.

Aangezien Haryanto al jaren wordt gesteund door de nationale Indonesische oliemaatschappij Pertamina, zal Campos ook blij zijn met de oliedollars die bij hem in de kassa vloeien. Met de bijdrage van Pic erbij, die nog altijd zijn rekeningen betaalt via het transportbedrijf van de familie, is de financiële kant van het verhaal in ieder geval op orde.

Qua resultaten heeft Haryanto maar weinig uitschieters gekend. Zijn seizoen bij Carlin in 2012 was met 38pt en een veertiende plaats nog het meest succesvol, maar hoger dan een vijfde plaats in Valencia kwam hij niet. Qua punten aantal bleven 2013 (19e met Barwa Addax) en 2014 (15e met Caterham/Statu s) daar bij achter, maar hij haalde in beide jaren in één sprintrace het podium (2e op Silverstone in 2013 en 3e in Monaco in 2014).

Campos werd vorig jaar 7e in het constructeurskampioenschap en Pic verzekerde zich met 124pt, 2 podia en de overwinning in de feature-race van Hongarije ook van de zevende plaats in het algemeen klassement. Kimiya Sato had daarentegen een heel moeilijk seizoen met slechts 2 punten en een paar gare crashes (waaronder deze in Hongarije). Misschien niet zo slim om zowel de GP2 als de AutoGP te rijden?


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!