Mitch Evans scoorde in Bahrein zijn tweede overwinning in de GP2. De Nieuw-Zeelander was in de Sprintrace vanmorgen te sterk voor Stoffel Vandoorne en Alex Lynn.

Lynn had nog wel een goede start vanaf pole, maar achter hem ging het een beetje mis. Jordan King kwam slecht weg en werd door drie auto’s tegelijk gepasseerd. Nobu Matsushita stuurde als tweede de eerste bocht in, maar tikte Rio Haryanto aan en spinde daarna. Iedereen kon er omheen, maar o.a. King en Pierre Gasly verloren veel plaatsen met een uitwijkmanoeuvre. Haryanto moest binnenkomen met een beschadigde neus.

Nog slechter verging het Oliver Rowland. De F3.5 kampioen had zich duidelijk meer voorgesteld van dit weekend, maar kwam niet verder dan vier bochten in de sprintrace. Hij reed namelijk achterop Rene Binder en werd gelanceerd. De safetycar kwam eruit om het wrak op te laten ruimen en iedereen begon weer op nul.

Na de herstart lag Lynn nog steeds eerste en liep gestaag weg van Vandoorne, Evans en Artem Markelov. Doordat de Kortrijkenaar het veel te druk had de Kiwi achter zich te houden, kon Lynn een voorsprong van anderhalve seconde uitbouwen. Markelov kon in de beginfase zijn vierde plaats houden, maar kreeg toen zijn banden harder sleten bezoek van o.a. Sergei Sirotkin, Gasly en de weer opstomende King.

Evans had intussen een paar pogingen nodig, maar hij kwam wel voorbij Vandoorne na een mooie cutback in bocht 3. In drie ronden reed hij vervolgens het gat naar Lynn dicht tot 0.4 sec, maar Lynn wist zijn eerste cutback nog af te slaan. Ook de tweede poging wist Lynn tre counteren, maar toen de Kiwi hem weer in bocht 3 uitremde, was het gedaan met het verzet van de Brit.

Evans liep vervolgens rustig weg van Lynn, die zoveel van zijn banden had gevergd dat hij zich eigenlijk nauwelijks tegen Vandoorne kon verdedigen. De Kortrijkenaar glipte er op het rechte eind met DRS langs en liep 18 tellen van hem weg. Het was helaas niet genoeg om Evans nog te bedreigen, die aan de finishvlag 1.8 sec overhield. Lynn kwam uiteindelijk op 17.4 sec als derde binnen.

Achter het podium vochten Sirotkin, Marciello, King en Gasly nog om de kruimels. Alle vier waren Markelov gepasseerd die op acht zou stranden en nog net een punt aan zijn race zou overhouden, maar het zou tot de laatste ronde duren voor de volgorde gesettled was. King glipte in bocht 3 langs Gasly voor plaats 6 en Sirotkin pakte in bocht 12 Marciello buitenom de vierde plaats af. Daniel de Jong mengde zich opnieuw niet om de strijd in de punten, hij kwam achter het “F3.5 klasje” (Nato, Latifi, Stoneman en Malja) als 14e binnen.

Tussenstand GP2 na 10 raceweekends
1 S. Vandoorne 316.5
2 A. Rossi 169.5
3 S. Sirotkin 139
4 R. Haryanto 132
5 M. Evans 120
6 A. Lynn 106
7 P. Gasly 92
8 R. Marciello 92

Het laatste raceweekend in de GP2 is volgende week in het laatste F1-weekend in Abu Dhabi. Vandoorne was al kampioen, ART is constructeurskampioen geworden. Dus eigenlijk gaat het nergens meer om behalve twee race wins, en voor sommigen misschien eerherstel (Rowland en Matsushita bijvoorbeeld)


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!