Het team van Arden International maakte vandaag de twee coureurs voor komend seizoen bekend. In het eerste seizoen van de GP2 zullen de Fin Heikki Kovalianen en de Fransman Nicolas Lapierre voor het team uitkomen.

Vorig jaar domineerde het team nog in de F3000. Vitantonio Liuzzi werd met grote overmacht kampioen, terwijl Robert Doornbos indruk maakte door in zijn eerste seizoen derde te worden in het kampioenschap. Nu beide coureurs hun pijlen op de Formule 1 gericht hebben, moet Arden het doen met twee nieuwe coureurs.

Kovalainen, 23 jaar, won afgelopen seizoen de Nissan World Series en verraste vriend en vijand door de Race of Champions voor zich op te eisen. Aanvankelijk wilde hij richting de Formule 1, maar toen dat niet onmogelijk leek te worden, richtte hij zich op de GP2.

Kovalainen:

“Arden heeft de afgelopen jaren bewezen een topteam te zijn, ik ben daarom verheugd dat ik voor hen mag uitkomen. GP2 zal voor iedereen een nieuwe uitdaging worden. Ik kan niet wachten om de nieuwe wagen te besturen!”

Lapierre, 20 jaar, werd afgelopen jaar derde in de F3 Euroseries, ook won hij al eens de F3 wedstrijd in Macau. De Fransman maakte de beste indruk tijdens de uitgebreide testsessies van Arden afgelopen jaar. Uit meer dan vijftien coureurs werd hij gekozen om in de tweede wagen van Arden plaats te nemen.

Lapierre:

“Nadat ik heb moeten strijden met zoveel coureurs voor een plekje binnen het team, ben ik erg blij dat het team mij heeft gekozen. Het is fantastisch om met dit team samen te werken.”

Teambaas Christian Horner zal het nog druk krijgen dit jaar. Naast het runnen van zijn GP2 team, is hij sinds kort ook teambaas van Red Bull in de Formule 1. Net als iedereen kijkt hij uit naar het begin van het nieuwe kampioenschap.

Horner:

“Het was fantastisch om in de F3000 te rijden. Nu gaan we over op de GP2. Daarin blijven de beste punten van de F3000 bewaard terwijl de zwakke punten verbeterd worden. We zijn vastbesloten in de GP2 te beginnen zoals we zijn geeindigd in de F3000.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *