Max Biaggi heeft zondag op het circuit van Motegi de Grote Prijs van Japan in de MotoGP, de koningsklasse bij de wegmotoren, gewonnen. De Italiaan finishte voor zijn landgenoot Valentino Rossi, derde was de Japanner Makoto Tamada.

Het was Biaggis’s tweede GP-zege van dit seizoen. Rossi verstevigde zijn leidende positie in het klassement van het wereldkampioenschap. Met nog drie WK-wegraces voor de boeg heeft de Honda-rijder zestig punten voorsprong op de Spanjaard Sete Gibernau en zijn vijfde wereldtitel voor het grijpen.

De Spanjaard Tony Elias reed naar de winst in de 250cc-klasse. De Italiaan Roberto Rolfo eindigde als tweede, de Sanmarinees Manuel Poggiali werde derde. Poggiali behield in de kwartliters de leiding in het WK-klassement. De Nederlander Henk van de Lagemaat kwam als twintigste en laatste langs de finishvlag.

Hector Barbera uit Spanje zegevierde in de 125cc-klasse. Hier werd de Australi�r Casey Stoner tweede en de Italiaan Andrea Dovizioso derde. De Spanjaard Daniel Pedrosa bleef ondanks een matige zesde plek aan kop in het WK-klassement.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter