De Grand Prix van Singapore heeft een prestigieuze award gewonnen. De stadstaat, die afgelopen seizoen voor het eerst in de geschiedenis van de Formule 1 een nachtrace organiseerde werd beloond met een Professionel Motorsport World Award.

Bij de uitreikingen van deze prestigieuze onderscheidingen in Keulen werd Singapore uitgeroepen tot de beste autosportfaciliteit van 2008. De stad werd vooral geprezen vanwege het revolutionaire verlichtingssysteem, wat het mogelijk maakte voor de Formule 1 om bij kunstlicht te racen. Verder kon de ligging van het circuit midden in het centrum van de stad rekenen op heel wat positieve reacties.

Jonathan Hallet, voorzitter van de media afdeling van de organisatie in Singapore was uiteraard heel blij met het winnen van de prestigieuze award.

We zijn heel blij dat alle inspanningen van het team en de bijdrage van onze partners, samen met de medewerking van de regering en de bedrijven rondom het circuit beloond worden met deze onderscheiding. Sinds de race in september hebben we al veel complimenten gekregen. De waardering van je collega’s, zoals bij deze award, heeft toch net even wat meer waarde.

Naast de prestigieuze award voor de Grand Prix van Singapore is Scuderia Toro Rosso-teambaas Franz Tost verkozen tot beste teambaas. Samen met teameignenaar Gerhard Berger bracht hij de Italiaanse renstal naar een hoger niveau. Sebastien Vettel zegevierde in Monza.