Op het circuit van Jerez overheersten de torenhoge temperaturen tijdens de test van de voorbije week. In het zuiden van Spanje klom het kwik immers tot 35�C. “Ik hoop dat het zondag niet zo warm wordt tijdens de race in Magny Cours,”

liet Cristiano da Matta van Toyota weten. En hij zal waarschijnlijk niet de enige geweest zijn die er zo over dacht…

Het zal inderdaad niet zo erg zijn, maar toch wel redelijk warm. Het is natuurlijk nog vroeg voor voorspellingen, maar er wordt wel aangenomen dat die 35 graden niet gehaald zal worden.

Op vrijdag worden wolken en temperaturen om en bij de 25�C verwacht. Op zaterdag krijgen we de laatste kwalificatie in de huidige opzet, en de regen kan daarbij een belangrijke rol spelen. Er worden immers buien verwacht. Misschien krijgen we dan zo’n situatie als in de vorige GP van Frankrijk. Jos Verstappen behaalde toen immers de pole in zijn Minardi. Op vrijdag wel te verstaan… Het hele veld had in de regen moeten rijden behalve de Minardi’s, die als laatste aan de beurt kwamen.

Voor voorspellingen van zondag is het nog te vroeg.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter