Op de befaamde Nürburgring wordt de Grand Prix van Eifel verreden. Een circuit dat sinds 2013 niet meer op de kalender heeft gestaan.

En bijna was het beroemd en beruchte omloop veranderd in een herinnering, maar op 12 maart 2014 werd de Nürburgring verkocht aan de Duitse Capricorn Group, een auto-onderdelenfabrikant. Capricorn betaalde 100 miljoen euro, inclusief 25 miljoen euro voor verdere ontwikkelingen en kreeg hiervoor de Nordschleife en de Nürburgring.

Max Verstappen heeft al wel eens op het Duitse circuit gereden, maar nog nooit in een Formule 1-auto. De laatste keer dat de Nederlander op de Nürburgring racete was met de Formule 3.

Maar aankomend weekend keert de top van de autosport weer terug naar dit legendarische circuit. Het raceweekend begint op vrijdag 9 oktober.

Om 11:00 uur is het dan tijd voor de eerste vrije training, gevolgd door een VT2 om 15:00 uur. Op zaterdag is het om 12:00 uur tijd voor de laatste training [VT3], waarna om 15:00 uur de kwalificatie wordt verreden.

De race wordt verreden op zondag 11 oktober. Let op, deze begint echter al om 14:10 uur één uurtje eerder dan de meeste Europese races.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!