De eerste vrije training op het circuit van Bahrein was zoals elke vrijdagsessie zeer rustig. De temperatuur van de baan bedroeg bij het begin van de sessie reeds 43�C, een gevolg van de luchttemperatuur van 35 graden in de schaduw. De wind was verwaarloosbaar qua snelheid, de richting schommelde tussen wind tegen en wind van links op het lange rechte stuk.

De eerste die een tijd neerzette was Toyota-testcoureur Ricardo Zonta. Robert Doornbos volgde snel maar kwam meer dan vijf seconden tekort, net zoals Vitantonio Liuzzi van Red Bull.

Na een kwartier zijn 17 van de 24 rijders al buitengekomen voor op z’n minst een installatierondje. Alexander Wurz, die vandaag voor het eerst met de MP4/20 rondreed, kwam al enkele malen buiten maar zette nog geen tijd neer, en kende blijkbaar problemen: het mysterieuze “STOP” verscheen achter zijn naam. De rijders die nog niet gereden hebben zijn de beide Toyota-coureurs, de Renaults, de Williamsen en David Coulthard van Red Bull Racing.

De sessie kwam maar niet op gang – een typisch beeld van vrijdagochtend. De eerste rijders van enige betekenis die verschenen voor een rondetijd waren die van Williams… na een kleine drie kwartier in de sessie. Ze kwamen beiden binnen de seconde van de tijd van Ricardo Zonta en waren de eersten die dat konden – Robert Doornbos kwam dichtbij maar slaagde niet.

Ook Pedro de la Rosa liet zich zien. Niemand weet eigenlijk goed wat er verwacht moet worden van de Spanjaard die Montoya vervangt in dit en misschien ook volgend weekend. Als derde rijder op vrijdag deed hij het goed, maar het is uiteraard niet geweten met hoeveel benzine dat was en of hij ook in de race en onder druk snel kan rijden. Terwijl Vitantonio Liuzzi knalde (1,6s onder Zonta), reed De la Rosa een degelijke tijd, 2 honderdsten trager dan Zonta.

Ook de nieuwe derde rijder van McLaren, Alexander Wurz, kon terug plaatsnemen in de wagen en ging net als Liuzzi onder de tijd van Zonta. Het antwoord kwam echter snel: Zonta reed in elke sector de snelste tijd en zette zich weer bovenaan met een kloof van een halve seconde op de testrijder van Red Bull. Toyota lijkt weer goed bezig, maar zowel Trulli als Ralf Schumacher hebben nog maar ��n installatierondje gereden en niks anders.

In de laatste 10 minuten was de activiteit op het circuit van Sakhir groot. Interessant is misschien dat Jenson Button sneller ging dan Webber en Heidfeld, een beeld dat we dit seizoen toch nog niet te vaak te zien gekregen hebben. Jacques Villeneuve had ondertussen problemen om sneller te gaan dan de Minardi’s, waarschijnlijk schort er nog wat aan de wagen.

Voor de eerste tijd van de F2005 is het wachten tot 5 minuten voor het einde van de sessie. Vlak na Kimi R�ikk�nen kwam Rubens Barrichello de baan op in zijn nieuwe Ferrari. De Fin was duidelijk sneller. Hij plaatste zich als vierde, achter drie testcoureurs en voor Jenson Button. Barrichello kwam 1.3s later, tussen Coulthard en Doornbos. Terwijl Ricardo Zonta nogmaals liet zien dat hij snel kan gaan, kwam het Ferrari-antwoord echter van Michael Schumacher. De Duitser ging meer dan twee seconden sneller dan zijn teamgenoot kwam zo op de derde plaats. Barrichello deed dan ook maar een pak van z’n tijd af.

Schumacher bleef sneller gaan en kwam op zes tienden van Zonta. De nieuwe wagen lijkt een overduidelijke verbetering tegenover de F2004M, want dit is veruit de beste prestatie van Ferrari in de eerste vrije oefensessie. Maar het is blijft een vrijdag, die niet veel zegt.

Renault doet zoals twee weken geleden: even nakijken of de wagen juist in mekaar zit en voor de rest niet meer buitenkomen om de motoren te besparen en minder banden te gebruiken. Ook de rijders van Toyota, uitgezonderd Zonta, en Takuma Sato, hebben geen tijd neergezet. Zij hebben ofwel veel vertrouwen ofwel veel problemen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *