Red Bull versloeg vandaag Ferrari in de kwalificatie. Zal dat morgen in de race ook zo zijn?

Max Verstappen kwalificeerde zich als vierde, achter de twee Mercedessen en teamgenoot Daniel Riccardo

Nadat Max Verstappen eerder vandaag de beste tijd neerzette in de derde vrije training bleek hij niet in staat zijn teamgenoot voor te blijven in de kwalificatie, waar het er echt om ging. Ook de beide Mercedescoureurs, Hamilton en Rosberg, bleven Max Verstappen voor.

Op zijn eigen site zei hij: Het was jammer. Ik kreeg over de radio te horen dat ik een paar dingen niet moest doen wat uiteindelijk niet hielp. Ik had in de laatste bochten veel overstuur en ja, het was gewoon geen topronde.
Het team vroeg welke band ik wilde gebruiken in Q2 en ik heb gekozen voor de zachte band, waar ik dus op zal starten. We zullen het morgen wel zien. Het doel is om voor de Ferrari’s te blijven en dat gaan we ook proberen. Het zal een interessante race worden.

Voor Red Bull ziet het er wel goed uit als het om de race gaat morgenavond. Om negen uur Nederlandse tijd zal de race van start gaan.

Verstappen zal dan beginnen op de gele softbanden net als de beide Mercedescoureurs, terwijl Red Bull-teamgenoot Ricciardo zal starten op de rode supersoftbanden.
Ricciardo zal vanaf de derde startpositie daarmee de beide Mercedessen kunnen aanvallen in de eerste tien ronden, vervolgens wel eerder naar binnen moeten, maar de hoop is erop gevestigd, dat Verstappen dan de aanval op gelijke banden als de Mercedessen zal kunnen overnemen, want door de druk die Ricciardo op zijn snellere rode banden kan bewerkstelligen op de voorliggende concurrentie zullen de beide Silberpfeile meer moeite hebben hun banden heel de houden dan Max Verstappen.

Tijdens de kwalificatie vandaag deden zich geen bijzondere incidenten voor. Opvallend was wel, dat Ferrari zich niet kon melden in het gevecht op de podiumplekken. Räikkönen werd na Verstappen vijfde, maar het tijdsverschil tussen de Ferrari’s en Red Bull spreekt boekdelen over de staat waarin het team uit Maranello zich bevindt.
Er zijn duidelijk managementproblemen bij Ferrari en die moeten zeer snel opgelost worden wil Ferrari niet afglijden naar de middenmoot, laat staan aansluiting vinden in de top van het veld.Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.