Er is weer een race dit weekend. Ditmaal is het de GP van Turkije 2020. De race maakt een welkome comeback vanwege Covid-19.

Net als Mugello en Imola keer de GP van Turkije eenmalig terug.

Na 9 jaar keert het F1-circus eindelijk weer terug naar Istanbul. De eerste Turkse GP werd verreden in 2005. De laatste race alweer in 2011. Toen won Vettel voor Webber en Alonso, zie artikelfoto.

Wie van de huidige grid waren er toen bij? Lewis Hamilton, Sergio Pérez en Sebastian Vettel deden negen jaar geleden mee. Räikkönen was toen bezig met rallyrijden en spelen met NASCAR-auto’s.

Istanbul Park is een circuit dat ‘tegen de klok’ in gereden wordt. Bij de meeste banen rijden de coureurs rechtsom, maar niet op Istanbul Park. Andere uitzonderingen zijn circuits als Interlagos en Imola.

Ook de starttijd is uitzonderlijk.

De race begint al om 1110 uur in plaats van de gebruikelijke 1410 uur. Wie dus om 1300 uur inschakelt, kan dan nog net de winnaars ceremonie bekijken.

Dus bij deze…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!