Charles Leclerc heeft drie startplaatsen straf gekregen voor een overtreding tijdens de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Stiermarken.

De wedstrijdleiding had namelijk twee onderzoeken naar hem ingesteld: één voor het hinderen van Daniil Kvyat en één voor het negeren van de rode vlag die aan het einde van Q1 gezwaaid werd voor Antonio Giovinazzi.

Voor het hinderen van de Rus heeft Leclerc nu drie startplaatsen straf gekregen, plus een strafpunt op zijn superlicentie. Videobeelden wezen uit dat Leclerc Kvyat in de weg heeft gereden bij de bochten 9 en 10.

Het zicht in de spiegels was door het weer niet optimaal en dat het ook geen bewuste actie van Leclerc, maar de Ferrari-coureur was er wel op gewezen door zijn engineer dat er een auto naderde en dat hij daarom anders had kunnen handelen.

De Monegask had al een moeizame kwalificatie en bleef in het tweede deel steken op P11. Dat wordt nu P14.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!