Lewis Hamilton heeft een belangrijke slag geslagen in het wereldkampioenschap door de Grand Prix van Singapore oppermachtig te winnen. Max Verstappen viel al in de eerste bocht uit toen hij werd ingesloten door Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel. De Fin en de Nederlander crashten in de eerste bocht van de baan, Vettel viel kort daarna uit.

Vlak voor de start van de race begon het te regenen. In de chaos die ontstond na de eerste bocht pakte Hamilton de leiding, voor Ricciardo en Bottas. De safety car kwam naar buiten en bijna het gehele veld reed de eerste 20 ronden op regenbanden. Daniil Kvyat zette zijn Toro Rosso in de bandenmuur waarna de safety car opnieuw naar buiten moest komen.

Halverwege de race was het droog genoeg om naar droogweerbanden te wisselen. Kevin Magnussen was de eerste en zette zelfs even de snelste ronde op de klokken. Hamilton behield de leiding en liep zelfs weg bij Ricciardo en Bottas. In de slotfase van de race crashte Marcus Ericsson waarna, tot groot ongenoegen van Hamilton, opnieuw de safety car moest komen. Aan de posities veranderde echter weinig.

Nico Hulkenberg viel nog uit met een hydraulische problemen en zag daardoor kostbare punten verloren gaan.

Hamilton reed uiteindelijk onbedreigd naar de zege voor Ricciardo, Bottas, Sainz, Palmer, Vandoorne, Stroll, Grosjean, en Ocon. Voor Palmer zijn het de eerste WK-punten van het seizoen, voor Vandoorne is het zijn beste resultaat uit zijn carrière.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter