De teams die de voorbije weken getest hebben in Barcelona en op het circuit van Paul Ricard, hebben geen nutteloos werk gedaan. De nadruk lag bij velen namelijk op het opwarmen van de banden bij lage temperaturen, omdat er zowel voor de race in San Marino als voor die in N�rburgring twee weken later ook koud weer werd verwacht.

En die verwachtingen lijken te gaan uitkomen. De weersvoorspelling voor Bologna, zo’n 30 kilometer van Imola verwijderd, geeft maximumtemperaturen aan 20�C op vrijdag, 21�C op zaterdag en 22�C op zondag. Bovendien zal het halfbewolkt zijn, waardoor de zon niet op volle kracht het asfalt kan opwarmen.

Waar iedereen natuurlijk het meest naar (of voor?) uitkijkt, is de neerslag. Die zal ook niet volledig uitblijven. Doordat het nog niet warm is en omdat de zon niet altijd aan bod komt, zal er ‘s avonds een redelijke temperatuurdaling zijn, waardoor wolkenvorming optreedt en er neerslag valt.

Afbeelding: halfbewolktZowel donderdag- als vrijdagavond wordt een kleine hoeveelheid regen (anderhalve millimeter op 6 uur tijd) verwacht, maar het lijkt er niet op dat die tijdens de F1-sessies zal vallen en als dat al zo was, dan zou het nog niet de moeite zijn om het echt regen te noemen.

Op zaterdag en zondag hetzelfde liedje: ‘s avonds kan er een miniem spatje vallen, maar overdag is er geen gevaar.

Een uitstekende kans dus om uit te vissen wie er na de twee testweken het best voor staat. Is het nog steeds al Renault dat de klok slaagt, of komen McLaren en Ferrari de neus aan het venster steken? We zullen het pas zondag definitief weten, en wel rond halfvier in de namiddag…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter