Marcus Ericsson is bezig aan zijn laatste races in de Formule 1, maar kreeg gisteren na de kwalificatie voor de GP van Rusland nog wel even een cadeautje…

Door gridstraffen voor onder andere de coureurs van Red Bull, mag de afzwaaiende Zweed vanaf een tiende positie beginnen aan de Grand Prix van Rusland.

Maar het zal een hele klus worden voor Marcus om met punten te vertrekken uit Sochi.

Vlak achter hem staan de beide Renault’s die sneller zijn dan de Alfa Romeo Sauber en ook Verstappen en Ricciardo zullen vanuit de achterhoede zo snel mogelijk richting de top tien willen rijden.

Dat gegeven zorgt niet voor een deuk in mans zelfvertrouwen:

Tijdens de trainingen liep het best wel lekker op de hypersofts en ook de longruns zagen er erg goed uit waarin ik niet veel tijd verloor. Ik ga de race dan ook met een goed gevoel in., aldus Ericsson tegenover de aanwezige pers na afloop van de kwalificatie.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!