Gisteren opende Sport1 in samenwerking met Veronica voor belangstellenden haar deuren, middels een Formule 1 Launch Event in het Convention Factory te Amsterdam. Honderden fans konden zo kennis maken met het productaanbod en kregen zij de mogelijkheid vragen te stellen aan Dhr. Moerer [Vice-President Film1/Sport1], commentator Ronald van Dam en Olav Mol te stellen.

GPPits was daar ook bij in de persoon van Fabian van Tiel en ondergetekende.

Daar het [voor mij als Rotterdammer althans] een crime is om met de auto naar / in Amsterdam te rijden, spraken Fabian en ik af onder de treinstation te Amsterdam CS.

Nadat Fabian was bekomen van de schrik, want ik ben in het ‘echie’ een stuk lelijker dan op de foto, gingen wij naar de locatie.

Na een omweg kwamen we aan en werden we welkom geheten door de beveiliging [niet interessant] en enkele appetijtelijke dames [wel interessant]. We kregen een perskaartje [waarvoor dank, Peter Gloudemans!] en liepen verder het gebouw in.

Eenmaal binnen kregen we ruim de gelegenheid om te bekijken wat er zo al was opgezet. Er was gelegenheid van Formule1 [magazine] om merchandise te kopen, of om in een simulator te racen via het spel F1 2011.

Men kon zijn vaardigheden, of het gebrek eraan, toetsen via een ‘pitstopgame’ waarbij je zo snel mogelijk een wiel diende te verwisselen.

De muzikale omlijsting werd verzorgd door Radio Veronica, waarbij men er vooral voor zorgde dat niemand de muziek kon ontgaan. Ik heb al jaren geen discotheek meer van binnen gezien en binnen 10 minuten wist ik weer waarom.

Het een en ander kon gaarne een beetje zachter, als ik zo eerlijk mag zijn. En ik ben nog wel slechthorend [gehoorapparaat].

Omstreeks 1500 uur werden we gemaand om voor een deur te wachten en na een kwartier konden we de trappen op naar de theatergedeelte van de Covention Factory. Daar zagen we opeens een bordje met de naam van Olav Mol staan.

En uw scribent was verrast. Olav Mol maakt dus wel deel uit van het Sport1-team dat de uitzendingen verzorgd. Olav Mol zal voor Sport1 en Veronica iedere race vanaf locatie voorbeschouwen, en zo blijft ‘Mister Formule 1’ behouden voor zijn fans.

De presentatie duurde een klein uurtje, waarna er gelegenheid was om met Mol, van Dam en Robert Doornbos op de foto te staan. Ik hoef u niet uit te leggen dat het erg druk was rondom Olav Mol?

Mol bleef grappig en professioneel tegelijk, een knappe prestatie want het was erg druk. Ronald van Dam had het aanzienlijk rustiger, afgezien van die ene ‘fan’ die met een biertje [teveel op?] maar tegen hem bleef “praten”.

Ik trok de stoute schoenen [of ik had ze al aangetrokken] aan en Ronald was vast opgelucht, toen ik hem uit die situatie redde [graag gedaan, Ronald!].

Al met al heeft Sport1 er een [voorlopige] betalende lid bij. Sport1 introduceerde tevens een kennismakingsabonnement, waarbij men drie maanden naar Sport1

6 kanalen, waaronder een live-timing [via Sport1 Go] is indrukwekkend. Bij Sport1 realiseerde men zich het heel goed dat het [apart] betalen voor live-televisiebeelden erg gevoelig ligt. Dus men haalde zichtbaar alles uit de kast, om de bezoekers te overtuigen.

Het debacle van Sport 7 is men niet vergeten. Sport 7 was de grote droom van John de Mol en de KNVB, die verwerd tot een nachtmerrie.

Daar lijkt het vooralsnog bij Sport1 niet op.