Dietrich Mateschitz, eigenaar van Red Bull Racing en Toro Rosso, heeft de beslissing van Formule 1-eigenaar Liberty Media om gridgirls te verbannen nooit begrepen.

In Oostenrijk hebben de vrouwen altijd een belangrijke rol gespeeld bij de Grand Prix op de Red Bull-ring. Ze dragen daarbij vaak de traditionele ‘Dirndl-jurken’.

En aangezien Mateschitz toch al eigenaar is van het omloop, zorgde de man ervoor dat komende weekeinde we volop Dirndl-jurken te zien krijgen. Of ze ook op de grid staan, was ons op het moment van schrijven nog niet bekend.

Formule 1 heeft belangrijkere dingen te doen dan te discussiëren over gridgirls. Ongelooflijk dat men het hierover heeft in plaats van lagere kosten en betere competitie!, aldus Mateschitz in de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!