Na de eerste Grand Prix van Frankrijk in jaren, waar Lewis Hamilton opnieuw de koppositie veroverde in het kampioenschap na de startclash tussen Vettel en Bottas verhuist het F1-circus voor het vijfde jaar op rij naar de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Red Bull Ring

De Red Bull Ring is ook dit jaar de gastheer van de Grand Prix van Oostenrijk. De voormalige A1-Ring werd door Red Bull opnieuw opgebouwd en in 2011 heropend voor auto- en motorraces. Aan de lay-out van het circuit werd in de tussentijd niet gesleuteld, die zich vooral laat kenmerken door een opeenvolging van rechte stukken en trage bochten, met enkel het laatste deel van het circuit dat wat snellere bochtencombinaties kent. Het is ook één van de kortste circuits op de kalender, waar de rondetijden makkelijk onder de 1:10 zakken, de snelste rondetijden van het jaar. Ten opzichte van vroeger kregen vooral de faciliteiten een upgrade. Zo werd er een nieuw pitsgebouw uit de grond gestampt, en een nieuwe hoofdtribune.

Vorig jaar liet de Grand Prix zich kenmerken door een stevig gevecht tussen Bottas en Vettel om de overwinning, met Lewis Hamilton die niet echt aan het front voor kwam na een achtste startplek (met gridstraf). Daniel Ricciardo kon de Brit afhouden voor de derde plek terwijl Bottas vooraan zeer koelbloedig Sebastian Vettel van zich af kon houden.

Dit jaar is het moeilijk te voorspellen wat er verwacht kan worden. Mercedes en Ferrari wisselen elkaar opnieuw af met sterke en zwakkere momenten terwijl Red Bull ook altijd op de loer ligt. De hoogste prijs pakken zal voor Verstappen echter geen makkelijke opgave worden… De afwezigheid van snelle bochten en het belang van tractie en topsnelheid spelen zowel Mercedes als Ferrari in de kaart, terwijl Red Bull wegens een vermogen tekort het misschien wat lastiger kan krijgen. Traditioneel is de Red Bull ring een baan waar ook Williams kan schitteren, maar het Britse team is dit jaar zo ver weg gezonken dat een goede prestatie een utopie lijkt. Ze staan laatste in de stand, en ze mogen in hun handjes wrijven als er punten gescoord zullen worden.

Hamilton zal sowieso op de loer liggen om zijn voorsprong op Sebastian Vettel uit te bouwen en zichzelf van een bonus te verzekeren bij het ingaan van de zomerstop

Tijdschema

Vrijdag 29 juni 2018
11:00 – 12:30 Eerste vrije training
15:00 – 16:30 Tweede vrije training

Zaterdag 30 juni 2018
12:00 – 13:00 Derde vrije training
15:00 – 16:00 Kwalificatie

Zondag 1 juli 2018
15:10 Race

Weer

Het belooft een zonnige Grand Prix te worden gedurende de volledige zaterdag en zondag bij temperaturen om en nabij de 26 graden, terwijl vrijdag de kans op regen en onweer vrij groot is bij een temperatuur van 24 graden.