Lewis Hamilton kon na de kwalificatie niet direct terug naar zijn hotelkamer. De Brit moest na de interviews zich melden bij de stewards.

Lewis Hamilton zou onvoldoende vaart hebben verminderd tijdens de gele vlag in Q3, vonden de stewards. Dat kwam volgens Mercedes omdat er geen gele vlag-situatie werd weergeven op zijn stuur. Ook op de baan werd zowel groen als geel gegeven, hetgeen voor verwarring zou hebben gezorgd.

Verder zou Hamilton de baanlimieten in bocht 10 niet te hebben gerespecteerd. De rondetijd die Lewis toen reed werd daardoor geschrapt, maar omdat een eerder gereden tijd al snel genoeg was om Max Verstappen voor te blijven, zal de Mercedes met de nummer 44 morgen vanaf P2 starten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!