Sebastian Vettel heeft de grand prix van Monaco gewonnen. Vettel wist zijn teamgenoot Raikkonen bij de pitstops te passeren. Max Verstappen kwam voor het eerst aan de eindstreep in Monaco en eindigde als vijfde.

Zoals altijd is het moeilijk passeren in Monaco en met de bredere auto’s is dit alleen maar moeilijker geworden. Kwalificeren blijft dus cruciaal en dat bleek ook vandaag. Vettel stak zijn teamgenoot voorbij bij de pitstops en ook Ricciardo maakte een goede beurt. De Australier kon Bottas en Verstappen na enkele vrije ronden passeren. Dit tot woede van Verstappen die over de boordradio enkele scheldwoorden los liet toen hij hoorde dat Ricciardo voor hem reed.

Hamilton kwam uiteindelijk niet verder dan de zevende plek. Hij werd geholpen door het uitvallen van Hulkenberg en Perez. Vettel slaat nu een gat in het kampioenschap, hij heeft 25 WK-punten voorsprong.

De race was grootendeels rustig totdat Pascal Wehrlein plots in de vangrail stond. Jenson Button probeerde de Duitser te passeren maar was te enthousast. Button raakte de Sauber die pardoes op zijn kant belande. Gelukkig bleef Wehrlein ongedeerd.

Verstappen wisselde nog naar ultrasofts maar het mocht niet meer baten. Heel even leek Ricciardo nog een fout te maken toen hij de muur raakte, de Australier kon zonder schade door.

Stoffel Vandoorne tenslotte leek op weg naar punten totdat Sergio Perez hem passeerde, in de eerste bocht belandde Vandoorne daarna in de bandenmuur.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter