Voor de komende Grand Prix zullen er weer dames op de grid staan om de startplek van de heren coureurs aan te duiden.

Tijdens de persconferentie lieten onder andere Vettel en Hamilton hun licht schijnen over het feit dat de grid girls in Monaco weer terug zijn.

Ik vind dat de situatie op is geblazen en waarschijnlijk nog onnodig ook. Ik denk namelijk niet dat de grid girls in het verleden werden gedwongen om te doen wat ze deden. Het is gewoon een beetje de tijdsgeest denk ik. Ik weet zeker dat als je het aan die meiden zelf vraagt, dat ze zondag allemaal blij zijn dat ze daar staan. Ik denk dat het meer zegt over de tijd waarin we leven waarin er soms van een mug een olifant wordt gemaakt., zo zei Sebastian Vettel.

Een mooie dame op de gris is altijd leuk. Het past ook wel bij Monaco. De vrouwen doen het uit vrije wil. We moeten vrouwen niet aanmoedigen om dingen te doen waar ze zelf niet achter staan. Als dat wel het geval zou zijn, dan moeten we ermee stoppen., zo luidde het iets wat stijve en diplomatieke antwoord van Lewis Hamilton.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!