Nick Heidfeld en Heinz-Harald Frentzen zullen morgen starten van de 14e en 15e plaats. Heidfeld had vooral last van de Bridgestone banden, maar hoopt morgen op een sterke prestatie.

Heidfeld:

” De achterbanden tijdens de kwalificatie waren niet de beste waar ik al mee gereden had dit weekeinde. Ze bezorgden me veel overstuur en vooral in de laatste bocht verloor ik er tijd mee. We hebben de wagen heel wat weten te verbeteren ten opzichte van donderdag en ik ben dan ook optimistisch voor de race.”

Heinz-Harald Frentzen, die als eerste de baan op moest nadat zijn motor het had begeven tijdens de eerste kwalificatie, kwam tot een aanvaardbare tijd. Zeker omdat hij zelf verklaarde met een andere strategie (lees zwaardere wagen) van start te zijn gegaan in de kwalificatie.

Frentzen:

” We opteerden voor een strategie zonder risico�s. Het belangrijkste is de race van morgen. Als de race morgen zonder problemen verloopt zal ik zeker in de punten eindigen.”

Peter Sauber had toch op een beter resultaat gehoopt in de kwalificatie. Maar uiteraard kent hij ook de gekozen strategie�n niet van de tegenstanders. Hij vond het ook spijtig dat Heidfeld in het laatste gedeelte zoveel tijd verloor doordat de achterbanden niet veel grip meer boden.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter