Nadat Max Verstappen schade reed in de training en kwalifiactie, besloot het team hem een nieuw chassis te geven.

Als gevolg daarvan moest de Nederlander vanuit de pitstraat starten, maar mocht men aanpassingen verrichten aan de wagen.

Aangezien Red Bull rekening hield met een regenrace, kwam dit goed uit.

In twee ronden tijd wist Max vier concurrenten in te halen, maar nadat Verstappen overstapte [..] op slicks ging het mis. In R35 gleed het talent met veel onderstuur tegen de muur van Massenet.

Ik ben geen robot, zo zei Max Verstappen al over zijn crash in de kwalificatie. Maar over de crash tijdens de race zie hij: Dit mag niet gebeuren. Het is een enorme teleurstelling, vooral naar het team toe die hard gewerkt hebben om de auto op te bouwen.

Ik blokkeerde, kwam buiten de ideale lijn en kon niets meer doen.

Het is zijn tweede uitvalbeurt in dit seizoen. Ook in de Grand Prix van Rusland, zijn laatste race voor Toro Rosso, haalde Verstappen het einde niet.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!