Max Verstappen heeft de Grote Prijs van Mexico gewonnen. De Nederlander haalde het na een sterke start en een foutloze race met een ruime voorsprong op Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen. Sebastian Vettel en Lewis Hamilton kwamen bij de start in contact met elkaar en moesten beiden snel de pits opzoeken. Vettel zijn vierde plaats volstaat niet en Hamilton wordt aldus voor de vierde keer wereldkampioen.

In tegenstelling tot de laatste paar races was er deze keer wel veel te beleven bij de start. Verstappen kwam iets beter de lijn af en kon buitenom in de eerste bocht de leiding van Vettel afsnoepen. Vettel raakte bij de exit van de tweede bocht het achterwiel van Verstappen, en bij de exit raakte de Duitser helemaal zijn voorvleugel kwijt door hetzelfde te doen bij Hamilton. Hamilton kreeg een klapband en zo moest het duo de pits opzoeken. Hamilton verloor vooral veel tijd, maar met het terugslaan van Vettel leek het WK al bijna zeker voor de Brit.

Verstappen verspilde geen tijd en reed op kousen voeten weg van de rest. Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen konden geen vuist maken in de achtervolging. Achteraan kenden vooral beide McLarens een goede start, met Vandoorne die na drie ronden al elfde hing, en Alonso op plaats dertien.

Daniel Ricciardo waren we al vroeg kwijt in de race wegens een technisch probleem, en ook Hulkenberg, Hartley, Ericsson en Sainz raakten we kwijt door verschillende mechanische problemen.

Sebastian Vettel zijn inhaalrace verliep vlotter als die van Hamilton en het duurde niet lang voordat hij opnieuw in de top tien te vinden was. Felipe Massa maakte hem het leven wel even zuur door vol op hem in te sturen bij de inhaalactie, maar beide heren kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.

Ocon, Stroll en Perez vatten nagenoeg de hele race post op plaatsen vier, vijf en zes, maar Vettel kwam steeds dichterbij en wist zonder al te veel moeite het trio te passeren. De vierde plaats leek echter het hoogst haalbare voor de Duitser, maar dat volstaat niet voor het WK. Om nog enige kans te behouden moest Vettel immers minstens tweede finishen.

Magnussen had in de eindfase zijn handen vol met Alonso en Hamilton achter hem, maar de Deen kon zijn achtste plaats vasthouden. Alonso verloor na sterk verdedigend werk nog wel zijn negende plaats aan de Brit.

Verstappen eindigde de race als onbedreigde winnaar, maar Hamilton speelde eindelijk klaar waar hij vorig jaar al op mikte, voor de vierde keer wereldkampioen worden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!