Max Verstappen is zijn weekeinde in Mexico met problemen begonnen. De Nederlander reed aanvankelijk in de top vijf, maar zijn auto bleek het tempo maar tien rondjes vol te houden.

Vanwege wegvallende achterremmen moest Max de pits opzoeken. Er werden zelfs brandblussers tevoorschijn getrokken om erger te voorkomen.

Max Verstappen verbleef daarna zeer lang in de garage en oogstte niet meer dan een schrale P14. Teamgenoot Ricciardo had deze problemen niet, maar kwam niet verder dan achtste.

Sauber en Manor maakten van de gelegenheid gebruik om hun versie van de Halo te testen. Felipe Nasr ging te wijd over de kerbs in bocht 11, reed zijn voorvleugel aan flarden en veroorzaakte zo een rode vlag-situatie.

Hamilton reed op mediums naar 1.20.914 en was daarmee een fractie sneller dan Sebastian Vettel, die softs onder zijn Ferrari had.

Ferrari lijkt er met een P2 en P3 voor Räikkönen goed voor te zitten. De Italianen hebben het een en ander recht te zetten, want vorig jaar verliep de race desastreus voor het oudste team op de grid.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.