Lewis Hamilton wint de grand prix van Mexico en pakt daarme zijn 51 overwinning. Nico Rosberg wordt tweede voor Sebastian Vettel. Rosberg behoudt hiermee een mooie voorsprong in de WK-stand.

Max Verstappen kwam uiteindelijk als derde over de eindstreep maar werd met een vijf seconde penalty terug gezet naar de vijfde plaats. Verstappen maakte zich achter het podium al klaar maar mocht alsnog vertrekken. De Nederlander kreeg de straf omdat hij drie ronden voor het einde aan het lange rechte stuk rechtdoor schoot. Op dat moment maakte Vettel zich juist klaar om Verstappen te passeren. Verstappen gaf de positie niet terug en werd daarom bestraft.

Vettel mocht alsnog naar het podium, de Duitser maakte zich daarvoor zeer boos in de Ferrari. Na de eindstreep lieten Verstappen en Vettel aan elkaar woeste gebaren zien.

De overwinning van Hamilton kwam niet in gevaar, alleen bij de start schoot de Brit even rechtdoor. Ook Rosberg deed dit nadat hij met Verstappen om de tweede plek vocht. Zowel Hamilton als Rosberg konden hun positie behouden en naar de dubbeloverwinning rijden voor Mercedes. Mocht Hamilton nu de laatste grand prix in Brazilië en Abu Dhabi winnen dan heeft Rosberg aan een tweede en derde plaats genoeg voor de wereldtitel.

Verstappen reed halverwege de race dichtbij Rosberg. Hij probeerde het zelfs even maar verloor daarbij bijna de controle over de Red Bull. In de slotfase zag Verstappen Vettel en teamgenoot Ricciardo naderen. Ricciardo maakte een extra stop naar de soft banden terwijl Verstappen na een relatief snelle stop een extreem lange stint maakte op de medium-banden. Zowel Vettel en Ricciardo naderden met enkele ronden te gaan snel. Uiteindelijk behield Verstappen zijn positie dus niet.

Raikkonen eindigde als zesde, voor Hulkenberg, Bottas, Massa, en Perez.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter