Nadat er gisteren aan de achterkant van de curbstones van bocht 1 en 2 drempels werden geplaatst met de intrigerende naam ‘sleeping policemen, werd er op zaterdagmorgen actie ondernomen om te voorkomen dat coureur op oneigenlijke wijzen voordeel kunnen behalen in bocht 11.

Wanneer een coureur gedurende de rest van het weekend te wijd uit bocht 10 komt, moet hij door een aangegeven route te rijden weer terug op de baan komen en moet hij geen voordeel kunnen behalen door vol gas door te rijden.

De ‘escape-route’ is ontworpen om de coureurs snelheid te laten minderen.

Om veiligheidsredenen moet een coureur die in bocht 10 in de problemen komt, eerst om het nieuwe blok rijden parallel aan de rijbaan voordat hij terug kan., stelde FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting in een verklaring.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.