Uw scribent speelt even voor weerman, al ben ik bekend met de gevaren die erbij schijnen te horen. Maar iemand moet het doen?

Nadat de kwalificatie in het water viel, de sessie begon 45 minuten later dan gepland, was ik benieuwd naar de weersvoorspellingen voor morgen. En dat ziet er niet goed uit. Via de website Weather.com zag ik de volgende voorspellingen:

Partly cloudy in the morning. Thunderstorms developing later in the day. High 92F. Winds SE at 5 to 10 mph. Chance of rain 80%., 92F is ongeveer 33 graden Celsius.

Natuurlijk is het bericht vaag, zoals het een weerbericht betaamt. ‘Later op de dag‘ is een breed begrip, maar als je weet dat de race om 1600 uur plaatselijke tijd wordt verreden…Dat is is naar mening van uw berichtgever rijkelijk laat in de middag. Dus verhoogt dit de kans op een forse onweersbui tijdens de Grand Prix?

Dat brengt ons op de mogelijke afstellingen van de auto’s. Immers mag er niet meer aan de auto worden gewerkt, als het in het Parc Fermé staat. Hoewel wij liever een droge race hebben, omdat we dan de verhoudingen tussen de teams beter kunnen zien, zou een echte regenrace met haar doldrieste wendingen en verrassingen de boel kunnen opschudden.