Nico Rosberg heeft de eerste horde het best genomen in Maleisië. De Duitse WK-leider klokte met een 1:35.227 in de eerste vrije training zo’n halve seconde sneller dan teamgenoot en concurrent Lewis Hamilton, die wel opnieuw een comfortabele 1-2 realiseerde voor Mercedes. De als derde geplaatste Kimi Raikkonen volgt immers op meer dan een seconde van Rosberg.

Voorlopig was het nog een en al zon in Kuala Lumpur maar op het einde van de sessie waren toch de eerste donderwolken al te bespeuren aan de horizon, wat belooft voor de tweede vrije training later vandaag.

Hamilton had het vooral moeilijk om in de buurt te komen van zijn teamgenoot omdat hij, net zoals in Singapore, maar geen foutloze ronde neergezet kreeg. De drievoudig wereldkampioen maakte de ene fout na de andere op het zachte rubber, waardoor hij uiteindelijk zijn snelste tijd zelfs noteerde op de harde Pirelli-band, wat zijn tijd op zich wel eentje maakt om rekening mee te houden voor Rosberg. Hamilton was een fractie sneller op deze band eerder in de sessie.

Voor al dit plaatsvond was er echter al snel een rode vlag situatie toen de Renault van Kevin Magnussen in brand stond in de pits. De Deen kwam met de schrik vrij, maar de schade aan zijn bolide was aanzienlijk. Hij mocht meteen zijn spullen pakken voor deze training.

Verder verliep de sessie zonder grote incidenten, met enkel enkele schuivers van onder andere Carlos Sainz Jr. en Nico Rosberg, die de controle over hun wagen verloren, en dus ook Hamilton die af en toe zijn apex grondig miste.

Ferrari staat stevig op de derde en vierde plaats, met een aanzienlijke achterstand op Mercedes, maar wel met een significante voorsprong op de Red Bulls van Ricciardo en Verstappen, die de zesde en zevende tijd klokten. De verrassing van de sessie was echter Fernando Alonso, die met een nieuwe Honda motor de vijfde tijd kon klokken. Dit hoeft niet meteen een voorbode te zijn voor de rest van het weekend, maar het is wel duidelijk dat Honda opnieuw een belangrijke stap voorwaarts heeft gezet. Teamgenoot Button kwam niet verder dan de tiende tijd, maar die reed nog met een oude specificatie motor.

Verder was vooral het slechte optreden van Williams opvallend te noemen, met Bottas en Massa die niet verder kwamen dan de twaalfde en achttiende tijd.

De tweede training gaat van start omstreeks 8 uur, onze tijd.

De uitslag:


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.