Max Verstappen op snelheid over het circuit van Sepang in Maleisië

Max Verstappen is derde op de startgrid morgenochtend 09:00 uur Nederlandse tijd achter de twee Mercedessen van respectievelijk Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Daniel Ricciardo werd vierde, na Max Verstappen.

Morgenochtend om 9:00 uur onze tijd zal Max Verstappen op de gele softbanden als derde starten voor de Grand Prix van Maleisië.

Max Verstappen na afloop van de kwalificatie: Vrijdag was al een goede dag, zeker de lange runs liepen heel positief maar vandaag was ook de kwalificatie voor elkaar. We hebben de juiste set-up gevonden voor de kwalificatie en dat is mooi. Ik kijk erg uit naar morgen, naar de race en als alles goed verloopt dan kunnen we misschien podium scoren!

De beide Red Bull coureurs lieten de Ferrari’s achter zich, Button zette zijn McLaren knap op een negende plek. Zijn teamgenoot Alonso verving een flink aantal onderdelen van de aandrijflijn dit weekend, waardoor hij tegen een gridstraf van vijfenveertig plaatsen opliep. Zinloos als het was om dan te gaan strijden om kwalificatie spaarde hij bandensets en auto door een bankerlap neer te zetten en zo achteraan op de grid te kunnen starten. Helemaal niet meedoen aan de kwalificatie zou nog meer achterstand opleveren, omdat de tweevoudig wereldkampioen dan uit de pits zou moeten beginnen.

Tijdens Q3 dreigde nog even regen, maar die bleef uit, waardoor er geen rare dingen meer grbeurden in de laatste vijf minuten van de sessie.

De uitslag:


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!