Als een grote verrassing verscheen de GP van Zuid-Korea op de voorlopige kalender van 2015. Bij het verschijnen van de GP op de voorlopige kalender werden vraagtekens gezet en niet geheel onverwachts is de GP dan ook van de kalender gehaald.

De race werd ingepland op drie mei tussen de GP’s van Bahrein en Spanje. Al gauw werd duidelijk waarom de GP op de kalender verscheen. Kleine grote baas Bernie Ecclestone had namelijk een contract voor 2015 met de organisatie van de race. De Zuid-Koreanen hadden echter helemaal geen interesse in het organiseren van een wedstrijd en dat is nu dus ook duidelijk geworden doordat de GP van de kalender is geschrapt.

De Koreaanse GP werd verreden van 2010 tot 2013 op het Yeongam circuit. De race werd nooit een groot succes en verdween om die reden in 2014 van de racekalender. Door het wegvallen van de race in Korea bestaat de kalender voor 2015 nu uit twintig races.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!