Ook in haar thuisrace wist Honda de boel te versjteren. Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso kreeg voor de race een gridstraf van 35 plaatsen vanwege alwéér een motorwissel.

De engineers bij het team van McLaren konden opnieuw een nacht doorhalen nadat een lek in het hydraulisch systeem was ontdekt.

In de race verging het niet echt veel beter. Fernando Alonso liep net een WK-puntje mis. De Spanjaard vocht in de slotfase met Felipe Massa om P10 en speelde nog een rol in het gevecht tussen koplopers Lewis Hamilton en Max Verstappen.

In de hairpin kon Hamilton zijn W08 nog naast de gemankeerde MCL32 plaatsen, maar Max Verstappen vond de McLaren op zijn racelijn bij de exit van de bocht.

Voor het negeren van een blauwe vlag kreeg Alonso een waarschuwing en twee strafpunten op de licentie.

De wedstrijdleiding tekende wel aan dat er niet veel ruimte was voor Alonso om de RB13 vlot voorbij te laten.

Felipe Massa die op het rechte stuk ook tussen Hamilton en Verstappen zat, werd niet besproken door Charlie Whiting en de zijnen.

Dit toch ongenoegen van Dr. Helmut Marko die boos het advies gaf aan de Braziliaan om met pensioen te gaan.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.