Valtteri Bottas wacht een gridstraf van vijf plaatsen voor de GP van Japan. De technische mensen van Mercedes ontdekten namelijk stukjes metaal in de olie van de versnellingsbak.

Hierdoor besloot men de bak te vervangen, doch had het onderdeel nog enkele races ‘tegoed‘.

Volgens de reglementen moeten versnellingsbakken namelijk zes opeenvolgende races gebruikt worden, tenzij de finish niet gehaald werd tijdens de vorige race. Het is al de tweede keer dat Mercedes vroegtijdig de versnellingsbak moet vervangen bij Bottas. De vorige keer was dat in Silverstone.

Fernando Alonso zal 35 plaatsen moeten inleveren op de Japanse startopstelling, omdat McLaren vrijwel elke motorcomponent heeft vervangen.

De Spanjaard is alweer toe aan zijn achtste interne verbrandingsmotor, zijn tiende turbolader, tiende MGU-H, achtste MGU-K, zevende batterij en zesde elektronicacontrolesysteem.

En hoewel Stoffel Vandoorne de laatste tijd een opwaartse lijn laat zien, heeft Alonso sinds zijn P6 in de Grand Prix van Hongarije geen punten meer weten te scoren.

Tot slot Carlos Sainz.

De 23-jarige Spanjaard ging er tijdens de VT1 voor de Japanse GP hard af. Gezien de zware schade aan de auto was het welhaast onvermijdelijk dat Carlos tegen een gridstraf aan zou lopen. Zijn team opteerde ervoor om drie motorcomponenten te wisselen, waardoor Sainz twintig plaatsen achteruitgaat op de startopstelling.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!