Dit weekend is de Red Bull RB16 helemaal niet vooruit te branden.

Uiteraard hoopten Max Verstappen en de zijnen dat de schade mee zou vallen, maar tijdens de kwalificatie werd pijnlijk duidelijk dat de top 3 ver weg lijkt dit weekend op Monza.

De Mercedessen domineerden het veld weer, terwijl Carlos Sainz een verrassende derde plek wist te bemachtigen. De tweede startrij werd compleet gemaakt door Sergio Perez, terwijl Verstappen pas op de derde startrij te vinden zal zijn morgen, op P5.

Een grote teleurstelling, zo liet de Nederlander weten na afloop van de kwalificatie.

Ik heb alles geprobeerd, verschillende standen op vleugels uitgeprobeerd, maar uiteindelijk was het resultaat elk keer hetzelfde. Op low downforce-circuits is de auto niet zoals we willen, zo begon Verstappen tegenover Sky Sports.

Ik kijk niet naar Honda, want dat is te makkelijk. Het is niet dat de concurrentie een stap heeft gezet, wij hebben gewoon geen goed werk geleverd., zo wees de Nederlander naar het chassis.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.