P1. Kimi Räikkönen (Ferrari) – 1:23.861

Ik ben blij met het verloop van de dag. Stap voor stap begint de auto eindelijk goed te reageren en ik denk dat we hier heel snel kunnen zijn. De afstelling is goed en ik denk niet dat eventuele regen een handicap zou vormen. Ik zal zoals altijd mijn best doen. Het contract? Ik ben blij om bij dit team te horen, ander zou ik niet getekend hebben! Er hangt een goede sfeer tussen ons allemaal en ik blijf genieten van het rijden. Dus het was zeker geen moeilijker keuze om nog een jaar langer te blijven. Zelfs in de moeilijkste momenten zijn we hard blijven werken en nu gaat het de goede kant uit. Ik weet zeker dat de resultaten er ook snel zullen aankomen.

P2. Robert Kubica (BMW Sauber) – +0.070s

We hebben niet ons geplande programma kunnen afwerken door de slechte weersomstandigheden, vooral vanmorgen. De omstandigheden werden beter in de namiddag, maar de baan was nog steeds vochtig. De omstandigheden bleven elke ronde veranderen, dus het is heel moeilijk om de resultaten te evalueren. Ik hoop dat we morgen beter weer krijgen.

P3. Nick Heidfeld (BMW Sauber) – +0.086s

De rondetijden zien er niet slecht uit, wat ook al in de tests hier zo was. Maar de balans van mijn auto is nog niet zo goed als tijdens de tests. Dat heeft natuurlijk te maken met het gebrek aan rubber op het asfalt na de hevige regenval van vandaag. Wat het weer dit weekend brengt, zal cruciaal zijn.

P5. Nico Rosberg (Williams-Toyota) – +0.249s

Ik vind dat we goed begonnen zijn aan het weekend. In de regen van de ochtendsessie waren we redelijk snel en voelde ik me heel comfortabel in de wagen, dus zelfs als het regent denk ik dat we hier sterk kunnen zijn. Na de middag waren we ook op het droge niet zo slecht, en ondanks het weer gedurende de dag hebben we alles erin kunnen passen, dus de trainingen werden goed geregeld door het team. De auto heeft een goede balans, maar natuurlijk moeten we hem nog een klein beetje fijnstellen. Wat de prestaties betreft, ziet het er zeker beter uit dan anders de laatste tijd. De Toyota-motor levert een goede bijdrage en aangezien de wagen het goed doet op deze ene <em<low-downforce race, moeten we er het beste van maken.

P9. Adrian Sutil (Force India-Ferrari) – +0.808s

De eerste sessie was heel moeilijk, zelfs in de betere omstandigheden in de eerste 30 minuten. Er waren wat droge en wat natte plekken en het was heel moeilijk om te zien waar je kon rijden. Zelfs in de tweede training waren er nog vochtige delen en het duurde tot de laatste minuut voordat je hard kon doorgaan. Ik ben heel blij met de auto en heb niet echt iets veranderd aan de afstelling die we tijdens de tests ontwikkeld hebben. We hebben ons ook geconcentreerd op de banden. We hebben een goede dag gehad, en ik heb veel vertrouwen, dus we zien wel of het morgen ook een goede dag wordt.

P18. Fernando Alonso (Renault) – +1.620s

Vandaag hebben we ons geconcentreerd op het werk dat we hier gedaan hebben tijdens de tests. Het weer heeft ons programma beïnvloed, maar we hebben toch nog wat vooruitgang kunnen boeken. Ik heb nog steeds vertrouwen en we zouden morgen voor de kwalificatie nog beter moeten kunnen worden.

By peter