Sebastian Vettel heeft pole position gepakt voor de Grand Prix van Hongarije. De Ferrari coureur was met een nieuw baanrecord op de Hungaroring sneller dan teamgenoot Kimi Räikkönen en Valtteri Bottas. Lewis Hamilton had een moeilijke sessie en kwam niet verder dan de vierde plek. Max Verstappen zal de race aanvangen vanaf de vijfde positie.

Q1: Di Resta maakt indruk
In het eerste deel van de kwalificatie zijn alle ogen gericht op Paul Di Resta. De vervanger van Felipe Massa stapt in zonder ook maar een meter in de auto gereden te hebben en daarmee verwacht eigenlijk niemand dat hij zich niet als laatste kwalificeert. De Schot maakt echter indruk door niet als laatste, maar als één na laatste te kwalificeren. Naast Di Resta vallen Kevin Magnussen, Lance Stroll, Pascal Wehrlein en Marcus Ericsson af.

Vooraan het veld is het Sebastian Vettel die wederom de snelste tijd neerzet. Max Verstappen rijdt zich knap naar de tweede plaats voor Kimi Räikkönen. Lewis Hamilton komt niet verder dan de vierde stek. Daniel Ricciardo en Valtteri Bottas waren goed voor de vijfde en zesde posities.

Q2: Hamilton zet baanrecord scherper
In het tweede deel van de kwalificatie zetten de teams nog een tandje bij, en de resulteert erin dat Lewis Hamilton het baanrecord scherper zet. In 1:16.693 zet hij het baanrecord dat Sebastian Vettel zaterdagochtend zette nog iets scherper. Diezelfde Vettel klokt de tweede tijd, voor Max Verstappen en Kimi Räikkönen. Opvallend is ook dat beide McLarens doorgaan naar de derde kwalificatie.

Afvallers tijdens de tweede kwalificatie zijn Jolyon Palmer, Esteban Ocon, Daniil Kvyat, Sergio Perez en Romain Grosjean.

Q3: Vettel zet vorm door en pakt pole
Dat baanrecord van Hamilton houdt echter niet lang stand, want in de derde kwalificatie gaan de heren zoals gebruikelijk nog sneller. Sebastian Vettel opent in 1:16.276 en die tijd blijkt aan het eind van de sessie voldoende voor de pole-position. Lewis Hamilton maakt in zijn eerste run een fout in bocht vier, en in zijn tweede run is hij niet snel genoeg om de pole position van Vettel aan te vallen. Kimi Raikkonen maakt er een compleet rode eerste startrij van, terwijl Valtteri Bottas de derde tijd verovert.

Max Verstappen kan eigenlijk de hele kwalificatie mee voor de top 3, alleen in de laatste sessie kunnen Ferrari en Mercedes zo dusdanig veel snelheid bijzetten dat Verstappen niet verder komt dan de vijfde plek. Daniel Ricciardo zorgt ervoor dat de derde rij geheel uit Red Bull wagens bestaat.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!